Pokud si do databáze kontaktů ve FLOWii přidáváte nového zákazníka nebo ve fakturačním programu vystavujete online fakturu, automaticky se vám vyplní firemní údaje jako je název společnosti, IČO, DIČ DPH. To vše díky integraci s informačním systémem TRANSPAREX.

TRANSPAREX je unikátní databáze, která obsahuje informace o firmách a podnikatelích. Mnoho společností a institucí ji využívá jako nástroj pro ověřování obchodních partnerů nebo kontrolu střetu zájmů v procesu zadávání veřejných zakázek.

„Uživatelé mohou na jednom místě najít nejen informace o ekonomických údajích firem, ale také o jejich majetkových a personálních propojeních, soudních sporech a spoustu dalších informací. TRANSPAREX poskytuje i bezplatné API s rozšířenými informacemi, včetně rizikových událostí, ale i takových detailů jako je zápis v obchodním rejstříku. Výhodou Transparexu je především vysoká míra automatizace zpracování dat,“ vysvětluje Matúš Džuppa, jednatel společnosti ProWise, která TRANSPAREX provozuje.

Jedná se o důvěryhodná data, která pocházejí z oficiálních státních zdrojů a využívají je velké firmy, různé instituce, obce i státní správa. Mezi nimi můžeme zmínit například Úřad pro veřejné zakázky, Úřad vládního auditu.

„Tím, že firmy a instituce mají k dispozici data z TRANSPAREX, mohou činit lepší obchodní rozhodnutí. Navíc je naší snahou neustále zlepšovat transparentnost ve slovenském podnikatelském i státním sektoru, i proto neustále informace aktualizujeme a rozšiřujeme o nová data," dodává Matúš Džuppa.